top of page
Vyhledat
  • Jakub Šafránek

Nejčastější dotazy - náklady na dovolenou na Koh Samui

Přátelé! Přeji úžasný první den nového roku. Jako první příspěvek roku 2017 jsem zvolil téma téměř to nejdůležitější - kolik vlastně ta vysněná dovča bude stát a kolik si vzít na Koh Samui s sebou peněz? Mrkněte na mojí tabulku, mohlo by to vnést trochu světla do Vašeho dumání.

Samozřejmě vše je individuální, zvlášť pokud jde o stravu, ubytování a standard dopravy. Vycházím z mé několikaleté empirie a myslím, že tímto se trefím do potřeb naprosté většiny cestovatelů. Pod tabulkou naleznete součet, první varianta je bez ubytování, druhá pak reflektuje i cenu za ubytování v domku na pláži. Pochopitelně, máte-li již ubytování zajištěné, neberte na tento součet ohled. Jak je uvedeno v poznámce, některé položky jsou poděleny dvěma, počítám totiž náklad na 1 osobu, nicméně předpoklad je pobyt 2 osob, které si dané náklady podělí (ubytování, skůtr, taxi.)

Všechny částky jsou uváděny v thajské měně Baht. K tomuto tématu je také nutno uvést, že výhodnější se jeví přivést si z ČR Euro nebo USD (podle aktuálních kurzů). Výběr z bankomatu je tu v Thajsku totiž zpoplatněn částkou 180 až 200 Baht a to za každý provedený výběr. Ti kteří by chtěli spočítat jestli je výhodnější Euro nebo USD, kurz z KČ si doma jistě najdete, kurz k Bahtu je pak například zde na webu jedné z místních bank (kde je ostatně nejlepší peníze měnit - je to bez poplatku), odkaz zde: http://www.kasikornbank.com/EN/RatesAndFees/ForeignExchange/Pages/ForeignExchange.aspx

POZNÁMKA: Uvedené náklady na jídlo jsou někde ve středu cenových relací. Samozřejmě, že je možné si dát Pad Thai za 60 Baht ve stánku, ale pokud si oběd dáte v restauraci na pláži, bude pravděpodobně za 100 Baht. Má úvaha je, že pokud už lidé zaplatí za letenku, neřeší rozdíl pár desítek korun v obědě a tedy že jestli dají za oběd 60 nebo 100 už není takový rozdíl. Pravdou však je, že je možné se najíst i pod uvedené náklady, pokud se to tedy někomu podaří, má ušetřené penízky k dobru :-)

Ohledně pronájmu bicyklu, jednoznačně doporučuji elektro-bicykly s ohledem na provoz,členitost terénu a podnebí.Šlapat na kole do kopce ve vedru a ještě s motorkami svištícími kolem není nic příjemného a bezpečného.Ceny začínají na 250 Baht/den.

2 485 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page